Historie

Home    //    Over ons    //    Historie

Coppens Vastgoedonderhoud is een echt familiebedrijf. Schilderen zit in het bloed van de familie Coppens. Al generaties lang, wordt er geschilderd. Patrick Coppens, vader van Joost en Sander, richtte in 1982 Coppens Vastgoedonderhoud op. Hij begon met een eenvoudig eenmansbedrijf. Café De Hooikar uit Gilze was één van zijn eerste klanten. Door de kwaliteit van zijn werk groeide zijn schildersbedrijf al snel uit tot een gerenommeerde onderneming met meerdere werknemers.

 

Intrede Joost en Sander Coppens in het bedrijf

Zijn zoons werkten mee vanaf het moment dat ze kleine klusjes konden doen en leerden het vak van hun vader. Toch namen zij het bedrijf niet meteen over van hun vader, ze behaalden eerst hun diploma’s in de bouwtechnische bedrijfskunde, bedrijfseconomie en strategisch management. Daarna deden ze een tijdje werkervaring op in het bedrijfsleven. Het enthousiasme voor het schildersvak en ondernemerschap bleef groeien, zo trad Joost in 2012 in het bedrijf. Sander volgde in 2015 na een carrière als financieel adviseur. In de jaren dat ze een baan elders hadden, bleven ze nauw betrokken bij het bedrijf.

 

Directiewisseling

In 2017 werd het directiestokje van Patrick overgedragen naar Joost en Sander. De directiewisseling bij Coppens Vastgoedonderhoud zorgde voor frisse, nieuwe energie en een verjonging van het bedrijf.

 

Realisatie pand aan Den Bulk

Bij een nieuwe leiding, hoort ook een nieuwe locatie, zo beredeneerden de broers. Niet langer ‘aan huis’ werken bij vader Coppens. Ze vonden hun toekomstplek aan Den Bulk in Gilze, een pand dat van alle gemakken voorzien is.

 

Verdere groei, professionalisering en verbreding diensten

Na 2017 groeide en professionaliseerde Coppens Vastgoedonderhoud verder. Ook de diensten werden verbreed. Coppens Vastgoedonderhoud biedt meer dan alleen schilderwerken en richt zich tegenwoordig op resultaatgericht totaalonderhoud.